КВУ склав антирейтинг регіонів за кількістю корупційних скандалів

Понеділок, 22 січня 2018, 12:35

В 16 із 24 областей минулого року були порушені кримінальні справи щодо корупції як керівництва регіону, так і звичайних чиновників.

Такі результати дослідження "Діяльність голів ОДА в 2017 році" надав генеральний директор ГО "Комітет виборців України" Олексій Кошель під час прес-конференції у понеділок, повідомляє "Укрінформ".

"Найбільш масштабна картина, за оцінкою експертів, мала місце на Полтавщині. Там затримані начальник управління інфраструктури ОДА, начальник поліції міста Лубни, начальник внутрішньої безпеки обласного управління МВС", - сказав він.

За його словами, у 4 областях: Кіровоградській, Одеській, Волинській і Дніпропетровській були затримані за корупцію  голови районних державних адміністрацій. А у двох областях були порушені справи проти  директорів комунальних підприємств - це аеропорт "Миколаїв" та аеропорт "Черкаси".

Кошель зазначив, що у більш ніж половини областей мали місце гучні скандали, пов'язані із корупційною діяльністю як вищого керівництва області, так і "дрібних" чиновників.

"І це не публічні звинувачення з боку експертів, це не медійні кампанії - це реальні кримінальні провадження", - додав керівник організації.

Крім того зазначається,  що для багатьох областей були характерні такі проблеми, як контрабанда, проблеми з незаконним видобутком бурштину та інші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування