Ярославський шукає в Давосі партнерів

П'ятниця, 26 січня 2018, 13:40

Український бізнесмен, власник групи DCH Олександр Ярославський проводить у Давосі переговори з американськими та китайськими інвесторами про можливість розташування нових виробництв на території Харківського тракторного заводу, а також обговорює з банками перспективи співфінансування розвитку рудника "Суха Балка".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На ХТЗ працювало свого часу 45 тис людей, і завод випускав 50 тис тракторів, а нині працює 3 тис, і він випускає 1 тис тракторів. Є вільні потужності для інших виробництв. Хочу залучити партнерів", - сказав він.

Ярославський нагадав, що придбав ХТЗ у квітні 2016 року "практично в зруйнованому стані".

"Завод рік стояв, втратив практично всі ринки збуту. Я хочу вдихнути нове життя в нього", - зазначив власник DCH.

За його словами, фактично йдеться про намір створити індустріальний парк на базі території ХТЗ, яка займає 150 га, а також збільшити кількість працівників на ній на порядок.

Говорячи про розвиток "Сухої Балки", яку він купив у травні минулого року у Evraz, бізнесмен відзначив перспективність цього підприємства і намір залучити співфінансування для реалізації на ньому нових проектів. За його словами, він обговорює таку можливість і з комерційними банками, і з міжнародними фінансовими організаціями, зокрема провів зустріч із представниками Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

"Зі мною банки готові йти в такі проекти", - заявив власник DCH.

Він зазначив, що цього року у своїй поїздці до Давоса зосередився саме на таких "точкових конкретних зустрічах", які, на його особисту думку, принесуть більше користі, ніж обговорення загальноекономічної перспективи України та її інвестиційного клімату.

Ярославський наголосив, що Україна залишається головним фокусом його інвестицій.

"Я говорив, що вкладатиму в Україну і купуватиму українські підприємства, і щороку підтверджую це реальними угодами: ХТЗ, "Суха Балка", страхова компанія ІНГО (придбав у липні 2017 року – ред.). Це великі проекти і потребують ретельної уваги. Є плани покупок і на 2018 рік", - заявив він, водночас наразі відмовився їх конкретизувати.

Нагадаємо, Ярославський в середині 2017 року хотів купити у російського Зовнішекономбанку його українську "дочку" - Промінвестбанк. Однак Нацбанк повернув йому документи, тому що бізнесмен не отримав погодження у продавця - російського ВЕБ.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування