Суддя у справі патрульного Олійника заявила самовідвід

Середа, 31 січня 2018, 13:50

Головуюча суддя у складі суду присяжних, який розглядає обвинувальний акт відносно співробітника Управління патрульної поліції в Києві Сергія Олійника, взяла самовідвід.

Про таке рішення Олена Первушина повідомила на судовому засіданні 30 січня, інформує прес-служба столичної прокуратури в четвер.

Перед цим суд присяжних отримав заяву адвоката Олексія Шевчука про те, що він вступає у справу і захищатиме інтереси Олійника. Договір про це укладено 24 листопада 2017 року.

Разом із тим, вказаний адвокат одночасно представляє інтереси самої судді Первушиної в іншій справі, у зв’язку з чим у даному судовому процесі у судді виник конфлікт інтересів.

Для того, щоб виключити сумніви у неупередженості і особистій зацікавленості судді у результаті розгляду справи головуюча суддя Олена Первушина заявила про самовідвід.

Суд присяжних її заяву задовольнив. Вказана ухвала оскарженню не підлягає, зазначають у прокуратурі.

Нового головуючого суддю, який увійде до складу суду присяжних, визначить система автоматичного розподілу справ.

Наразі дата наступного засідання не призначена. Судові засідання, які були раніше призначені у лютому, не відбудуться.

 

Як відомо, вночі 7 лютого 2016 року співробітник київської патрульної поліції Сергій Олійник під час переслідування авто BMW, яке порушувало ПДР і їхало на високій швидкості, застрелив 17-річного хлопця, який у компанії трьох інших чоловіків перебував у машині. 

Переслідування порушників тривало більше 30 хв.

Поліцейські неодноразово попереджали через гучномовець про відкриття вогню, після чого обстріляли автомобіль.

Трьох хлопців-порушників затримали, вони перебували у нетверезому стані.

Водія BMW Ростислава Храпачевського, підозрюваного в опорі поліції, Голосіївський райсуд Києва 1 березня 2016 року випустив із-під варти під особисте зобов'язання.

Дії Олійника слідство кваліфікувало як перевищення владних повноважень, умисне вбивство та замах на умисне вбивство при обтяжуючих обставинах.

23 листопада 2017 року Голосіївський районний суд Києва обрав склад суду присяжних, який розглядатиме обвинувальний акт відносно Сергія Олійника.

Прокурор 16 січня 2018 року у судовому засіданні зачитав обвинувальний акт.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування