Порошенко мав два акценти у розмові з Путіним

Четвер, 15 лютого 2018, 10:45

Президент України Петро Порошенко говорив із президентом Росії Володимиром Путіним переважно про обмін заручниками та розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі.

Про це глава української держави сказав журналістам, коментуючи телефонну розмову з Путіним 12 лютого, повідомляє "Укрінформ".

"Мета складалася в основному з двох частин. Частина перша – те, про що було висловлено рівно три роки тому, на початку 2015 року при укладанні Мінська-2. Нам, як повітря, потрібні миротворці", – зазначив Порошенко.

"І друга позиція – ми в жодному разі не можемо зупинитися на шляху звільнення наших заручників", – додав він.

"Я обговорював конкретні деталі: списки, конкретні прізвища як тих, кого ми маємо повернути з окупованих територій, так і тих, кого ми маємо повернути з Росії", – наголосив Порошенко.

Президент запевнив, що зараз робиться усе можливе, щоб повернути і українських воїнів, які перебувають у в’язницях на окупованій території сходу України, так і тих, хто перебуває на території РФ, – журналіста Романа Сущенка, режисера Олега Сенцова, активіста Олександра Кольченка, а також кримських татар.

Конкретні прізвища українців, кого можуть повернути додому, Порошенко називати не став, але запевнив, що докладаються зусилля, аби "ще цього місяця відбулися кроки, які дозволять нам називати прізвища і називати дату".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування