Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Убивство морських піхотинців: попри зізнання чекають даних експертиз

Четвер, 15 лютого 2018, 14:21

У справі про вбивство чотирьох морських піхотинців під Широкиним призначено вісім видів експертиз, до їх завершення назвати причину злочину не можна.

Про це в ефірі каналу "112 Україна" заявив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

Він зазначив, що вже є певні докази і "зізнання тих хлопців, які застрелили своїх співслужбовців, з якими проходили службу в одному підрозділі".

"Було намагання приховати сліди злочину, але… вони дали зізнавальні покази, що вони це зробили. Головна причина – позастатутні відносини. Як це відбувалося і в чому полягали ці позастатутні відносини – будемо знати трошки пізніше", – сказав речник ГПУ.

"Зараз призначено 8 видів експертиз: судово-медична, хімічна, вибухотехнічна, балістична, імунологічна і таке інше. Щойно будуть результати цих експертиз і покази інших військовослужбовців цього підрозділу, можна буде уявити повністю картину, за яких умов сталося це вбивство", – повідомив Лисенко.

"На сьогодні ми маємо поки що зізнавальні покази двох військовослужбовців", – наголосив він. 

Лисенко не став коментувати інформацію щодо нібито розпиття алкоголю військовослужбовцями, сказавши, що потрібно дочекатися результатів експертиз, бо поки що картина подій не повна.  

Зараз двох бійців окремої бригади морської піхоти затримано. Коли будуть усі докази, прокурори складуть звинувачувальний акт.

"Якщо будуть нові обставини, стаття може бути змінена", – сказав Лисенко.

На даний час провадження відкрито за п.п. 1, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство двох або більше осіб, вчинене за попередньою змовою).

15 лютого прес-центр штабу АТО повідомив, що "тіла морських піхотинців були виявлені в будинку, у якому вони тимчасово проживали". На тілі загиблих виявлено вогнепальні кульові поранення, а у приміщенні – ознаки приховання злочину (підпалу та закладки вибухівки).

Двоє бійців цієї ж бригади зізналися в убивстві.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...