Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Екс-в.о.президента: МВФ на відміну від Путіна не вимагає продати незалежність

Четвер, 15 лютого 2018, 15:23

Секретар РНБО, колишній в.о.президента Олександр Турчинов заявив, що МВФ на відміну від Росії не вимагає від України відмовитися від суверенітету.

Про це він сказав під час допиту у суді у справі держзради Віктора Януковича.

"Коли ви візьмете угоду про так зване кредитування Російською Федерацією України це також кабальний документ, який на невигідних умовах був підписаний за вказівкою Януковича, щоб пролонгувати своє існування. Це документ, який відкривав транш кредитної лінії Росії в Україні. І це можна розцінювати, як продаж незалежності і суверенітету України. Тому що вже тоді обговорювалося питання Януковичем і Путіним питання Митного союзу і військово-політичного союзу, що було еквівалентне руйнації нашої держави", - сказав він. 

На питання, "чому ви не вважаєте продажем України отримання грошей від МВФ", Турчинов відповів: "Умови МВФ значно кращі ніж ті, які надавала Росія".

"Крім того МВФ не вимагає здачі суверенітету нашої держави в обмін на своє кредитування. Навпаки, вони намагаються допомогти Україні вибудувати нормальну економічну ситуацію. Хоча я не з усіма пропозиціями МВФ можу погодитися", - сказав він.

Як відомо, 17 грудня 2013 року президент Віктор Янукович з'їздив до Москви й уклав ряд угод. Зокрема, "Газпром" знизив ціну газу для України на третину – $268,5 за тисячу кубометрів буде з початку 2014 року.Крім того, Росія надає Україні 15 мільярдів доларів.     

Більше читайте у матеріалі: Чому російський кредит - це погана угода для Януковича

Олександр Шумілін, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...