У Пхьончхані на допінгу спіймали ще одного російського спортсмена

П'ятниця, 23 лютого 2018, 11:02

На Олімпійських іграх у Південній Кореї дала позитивний результат допінг-проба російської бобслеїстки Надії Сергєєвої.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на заяву Федерації бобслею Росії.

"Проба на допінг бобслеїстки Надії Сергєєвої від 18 лютого дала позитивний результат на серцевий препарат, який входить до списку заборонених", - йдеться в ньому.

У федерації запевняють, що за кілька днів до цього, 13 лютого, її проба була чистою.

"Медичний штаб збірної препарату спортсменці не виписував. Федерація бобслею Росії і сама спортсменка розуміють міру відповідальності і усвідомлюють, як те, що трапилося, може відгукнутися на долі всієї команди", - заявляє федерація бобслею.

Делегація олімпійських атлетів з Росії підтвердила позитивний результат допінг-проби Сергєєвої.

"Сьогодні делегація олімпійських атлетів з Росії отримала офіційне повідомлення про те, що допінг-проба члена команди олімпійських спортсменів з Росії Надії Сергєєвої, яка виступала в змаганнях з бобслею, дала позитивний результат на заборонений препарат триметазидин. Рішення щодо цього випадку буде ухвалене згідно з чинним регламентом", - йдеться в заяві делегації.

Повідомляється, що 2 роки тому в організмі Сергєєвої був виявлений заборонений препарат мельдоній, який стимулює роботу серця.

 
Надія Сергєєва

Як повідомлялося, раніше Антидопінговий відділ Спортивного арбітражного суду порушив справу щодо російського керлінгіста Олександра Крушельницького за порушення антидопінгових правил. 

13 лютого Крушельницький в парі з Анастасією Бризгаловою завоював бронзову медаль в дабл-міксті на Олімпійських іграх-2018. Але Спортивний арбітражний суд анулював цей результат і позбавив росіян медалі.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування