Парубій обіцяє поквапитись із законом про Антикорупційний суд

Понеділок, 5 лютого 2018, 09:42
Парубій обіцяє поквапитись із законом про Антикорупційний суд

Голова Верховної Ради Андрій Парубій каже, що запустить процедуру ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд вже у вівторок.

Про це він заявив 5 лютого на брифінгу в парламенті.

"У перший же день, завтра, я буду рекомендувати його (законопроект про Антикорупційний суд – ред.) включити до порядку денного і дати доручення комітету його невідкладно розглянути, щоб ми чимшвидше змогли завершити створення Антикорупційного суду – спочатку на законодавчому рівні, а потім і у виконанні", - сказав спікер.

За його словами, для цього між першим і другим читанням до законопроекту треба буде внести певні поправки, щоб повністю врахувати рекомендації Венеціанської комісії.

Парубій повідомив, що також нова сесія Ради розпочинається з розгляду двох законопроектів, необхідних для євроінтеграції України.

"Це проекти закону "Про товариство з обмеженою відповідальністю" й "Про ринки капіталу та регульовані ринки", - сказав він.

Як відомо, 18 січня Рада не змогла внести до порядку денного президентський законопроект 7440 про Вищий антикорупційний суд та 4 альтернативні законопроекти.

22 грудня 2017 року проект закону про Вищий антикорупційний суд від президента Петра Порошенка зареєстрували у Верховній Раді. Також у парламенті зареєстровані 4 альтернативні законопроекти від депутатів.

Раніше повідомлялося, що низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект.

Зокрема, Міжнародний валютний фонд заявив, що проект Порошенка про Антикорупційний суд суперечить зобов’язанням України.

Згодом Світовий банк теж висунув свої вимоги, попередивши, що на кону $800 млн.

Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент, мовляв, подав законопроект про Антикорупційний суд, який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії.

Євген Кізілов, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування