Бойовики виставили диверсанта РФ Покусаєва божевільним педофілом – штаб АТО

Вівторок, 6 березня 2018, 10:41
Бойовики виставили диверсанта РФ Покусаєва божевільним педофілом – штаб АТО

Затриманий у зоні проведення антитерористичної операції 47-річний росіянин Микола Покусаєв дає свідчення.

Про це інформує 6 березня прес-центр штабу АТО.

"Наразі, росіянин Микола Покусаєв до дрібних деталей на папері згадує своє перебування на окупованих територіях, смакує українським борщем та знайомиться з тим, що про нього понаписували "брати по зброї", – йдеться зокрема в повідомленні.

У штабі АТО зазначають, що проросійські ЗМІ розгорнули дискредитаційну кампанію проти найманця російсько-окупаційних військ.

"За їхньою версією він і завербований СБУ божевільний педофіл, і злочинець, і асоціальна особистість. Насправді ж цей горе-вояка – яскравий приклад того, хто здебільшого воює проти нас", – йдеться в коментарі українських військових.

За їхніми даними, історія Покусаєва не відрізняється від багатьох інших: "Путін покликав воювати і я пішов".

Бійці АТО зазначають, що при затриманні у 47-річного росіянина знайшли повний комплект документів та споряджений автомат, він був одягнений в уніформу, поширену серед незаконних збройних формувань, що тимчасово окупували окремі райони Донбасу.

Військово-облікова спеціальність Покусаєва – механік водій.

У штабі зазначають, що серед так званого командування російських-окупаційних військ вже давно введено практику списувати бійця заднім числом – аби не платити компенсацію родині.

"Останній такий приклад зафіксовано в одному з банд формувань на Приазовському напрямку, де найманця з позивним "Шиш(а)" 1996 року народження, який загинув 21 лютого звільнили у той же день, але 17-м лютого. Без виплат родині за його злочинну роботу", – йдеться в повідомленні.

4 березня стало відомо, що військовослужбовці 57 окремої мотопіхотної бригади затримали рядового бойовика, який мав при собі паспорт громадянина РФ.

Представники бойовиків поспішили охрестити затримання "фейком ЗСУ" і заявили, що Покусаєв раніше намагався вступити на службу в "збройні сили ДНР", проте не пройшов стажування. Також заявлялося про причетність Покусаєва до "злочинної діяльності, пов'язаної з сексуальним насильством, в тому числі по відношенню до неповнолітніх".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування