Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко внесе до ВР зміни до Конституції щодо курсу на ЄС і НАТО

Четвер, 28 червня 2018, 11:25
Порошенко внесе до ВР зміни до Конституції щодо курсу на ЄС і НАТО

Президент Петро Порошенко найближчим часом внесе до Верховної Ради проект змін до Конституції, які передбачають закріплення в основному законі курсу України на ЄС і НАТО.

Про це він заявив у четвер під час виступу з нагоди Дня Конституції біля пам'ятника Пилипу Орлику в Києві.

"Найближчим часом мною буде передано проект змін до Конституції, поправку, яка закріпить дві наших стратегічних цілі, тісно пов'язані одна з одною – це є вступ України до Євросоюзу і вступ України до НАТО", - сказав Порошенко.

Він висловив тверде переконання, що у нинішньому складі Верховної Ради є можливість зібрати 300 голосів за таке рішення.

"І нам треба негайно починати роботу в цьому напрямку", - додав президент.

Він наголосив, що євроатлантична та європейська інтеграція чітко відповідають національним інтересам України, а також підтримуються абсолютною більшістю громадян.

Але при цьому, за словами Порошенка, "існує очевидна загроза ревізії європейської та євроатлантичної стратегії під впливом різних зовнішніх і внутрішніх обставин".

"Походить вона не лише від тих ЗМІ, які заслужили собі репутацію п'ятої колони. Серед політиків дедалі більше стає охочих поставити під сумнів наш чітко вивірений європейський курс. І нам вже окремі безвідповідальні політикани малюють необхідність повернення на Схід", - вважає він.

"Щоб ніхто й не думав петляти, впевнений, що це має бути прямим текстом зафіксовано в Конституції", - наголосив президент.

Як повідомлялося, на прес-конференції 28 лютого президент Петро Порошенко запропонував закріпити у Конституції курс на євро- та євроатлантичну інтеграцію України.

"Прагнення до членства в ЄС та НАТО можна було б зафіксувати у преамбулі Конституції", - заявив Порошенко.

За його словами, для цього потрібна підтримка двох третин депутатів Верховної ради.

На початку березня Порошенко заявляв, що його команда міркує над тим, як зафіксувати в Конституції стратегію вступу України до Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу.

Катерина Тищенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: