Помпео: "компроміси" дозволять РФ повернутися до G8, не віддаючи Крим Україні

Четвер, 28 червня 2018, 14:55
Помпео: компроміси дозволять РФ повернутися до G8, не віддаючи Крим Україні

Президент США Дональд Трамп розглядає повернення Москви в міжнародне співтовариство як неминуче, і "компроміси" можуть дозволити їй повернутися до клубу промислово розвинених демократій G8, не повертаючи Крим Україні.

Про це заявив держсекретар США Майк Помпео, передає AP.

Коментарі Помпео прозвучали під час того, як радник Трампа з національної безпеки зустрічався в Москві з президентом Росії Владіміром Путіним, щоб підготуватися до саміту між двома лідерами в наступному місяці в Європі.

Помпео не уточнив, але підкреслив, що позиція США, як і раніше, полягає в тому, що Росія незаконно анексувала Крим в 2014 році, що призвело до її усунення з G8.

"Президент глибоко переконаний, що участь Росії в цих важливих геостратегічних бесідах неминуча", - сказав Помпео.

Трамп сказав журналістам у Білому домі, що, ймовірно, зустрінеться з Путіним під час липневої поїздки в Європу. Він згадав Гельсінкі (Фінляндія) і Відень (Австрія) як можливі місця, додавши, що він буде отримувати оновлену інформацію від свого радника Джона Болтона.

Путін і Болтон досягли домовленості про зустріч російського і американського лідерів, про місце і час буде оголошено додатково.

У Кремлі не виключають, що президенти РФ і США за підсумками зустрічі можуть прийняти якусь спільну заяву, що стосується двосторонніх відносин і спільних дій на міжнародній арені.

Європейська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News