У Конча-Заспі націоналісти знесли "паркан Хомутинніка". Їм протистояли зі зброєю

Четвер, 28 червня 2018, 22:22
У Конча-Заспі націоналісти знесли паркан Хомутинніка. Їм протистояли зі зброєю

У Конча-Заспі учасники націоналістичного руху С14 та "Ветеранського братерства" знесли частину паркана навколо маєтку екс-регіонала Віталія Хомутинніка, який перешкоджав доступу до берега Дніпра.

Як повідомив координатор С14 Сергій Мазур, участь у демонтажі паркану брали "бійці АТО, активісти С14 та Ветеранського братерства". 

У "Ветеранському братерстві" заявили, що паркан було розташовано на місці переправи на Ольгин острів до дитячого наметового табору "Робінзон", який функціонує з 1995 року та працює для дітей віком 7-17 років.  

На місці переправи, за словами учасників акції, екс-нардеп Хомутиннік "влаштував "приватну територію", обніс все бетонними парканами та залізними воротами".

Опір націоналістам та ветеранам, згідно з повідомленням, намагалися чинити озброєні чоловіки.

"Активістам довелося силою зносити незаконний паркан, що перешкоджав проходу до Дніпра. "Тітушки" зі зброєю захищали паркан, потім приїхав "Беркут" і почав затримувати активістів, тітушок чомусь не затримували. Потім приїхав "КОРД" і почав затримувати "тітушок", які захопили узбережжя", - зазначив "азовець" Данило Яковлев. 

Після прибуття на місце події "КОРДу" на території було проведено обшук щодо незаконного зберігання зброї.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 

У поліції Києва заявили, що на місце інциденту прибула слідчо-оперативно група, інформації про постраждалих немає, пише Hromadske.

У свою чергу у поліції Києва повідомили, що на виклик про конфлікт на базі відпочинку, що стався 28 червня, виїхали спецпризначенці, патрульні та слідчо-оперативна група. 

"На місці події виявили людей, котрі, зі слів свідків, пошкодили встановлений там паркан. Аби з’ясувати, що сталося, з усіма учасниками конфлікту поспілкувалися на місці: встановили анкетні дані та відібрали пояснення. Нікого не затримували. Внаслідок події ніхто не постраждав", - зазначено у повідомленні. 

"У слідчих є доба, щоби визначитися із правовою кваліфікацією події", - додали у поліції. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News