Макрон: РФ має дотримуватися "Мінська"

П'ятниця, 29 червня 2018, 21:35
Макрон: РФ має дотримуватися Мінська

У Євросоюзу немає агресивної політики щодо РФ, але він не має забувати про захист інтересів своїх членів та про події, пов'язані з Україною.

Про це 29 червня на прес-конференції у Брюсселі заявив президент Франції Еммануель Макрон, пише "Інтерфакс-Україна".

"...У ЄС немає агресивної політики щодо Росії. Більше того, у ЄС є бажання вибудовувати довгострокові стратегічні відносини з сусідами. Я сам приїжджав з подібним посланням до Санкт-Петербургу кілька тижнів тому", - повідомив президент Франції.

Як уточнив журналіст телеканалу Channel 4, в інтерв'ю його телеканалу глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Великобританія, попри план виходу з ЄС, агресивно просуває в ЄС антиросійську політику.

Макрон у свою чергу зазначив: "Ми не можемо ігнорувати те, що сталося, не можемо ігнорувати питання колективної безпеки, проблеми, пов'язані з Україною, які досі не вирішено". 

"Ми не можемо забувати і про наші власні зобов'язання в рамках Мінських домовленостей. Цих домовленостей мають дотримуватися усі сторони. З нашого боку було б безвідповідальним і непослідовним вирішити, що, оскільки час іде, а зрушень немає, то можна забути про наші принципи і про захист інтересів деяких членів ЄС - зокрема, йдеться про країни Балтії і деякі інші", - додав Макрон.

"Ось, що рухає політикою ЄС щодо Росії. Інших факторів немає", - підсумував президент Франції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування