Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У перший день липня обіцяють грози і паводки

Субота, 30 червня 2018, 17:45
У перший день липня обіцяють грози і паводки

1 липня на всій території України очікуються дощі та грози, на річках Івано-Франківської та Чернівецької області триватимуть паводки. 

Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

За даними синоптиків, вночі 1 липня на р.Прут біля Чернівців очікується проходження максимального рiвня води дощового паводку висотою 300-350 см над нулем поста, на низькорозташованих дiлянках можливий вихiд води на заплаву.

У першій половині доби 1 липня на Дністрі біля Заліщиків очікується проходження максимального рiвня води дощового паводку висотою 670-720 см над нулем поста.

"Можливе часткове затоплення заплави, початкове затоплення сiльськогосподарських угiдь", - заявили в Укргідрометцентрі.

30 та 1 липня на р.Ворона бiля м.Тисмениця  можливе продовження пiдйому рiвня води на 0,3 – 1 м, мiсцями - затоплення заплави, не виключене досягнення вiдмiтки початкового затоплення прирiчкових будiвель.

Окрім того до 2 липня у більшості районів Запорізької, Донецької, Дніпропетровської та Кіровоградської області зберігається надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. 

 

Разом з тим у ДержНС повідомили, що у Чернігові триває ліквідація наслідків підтоплення:  станом на 15:00 евакуйовані 16 осіб, трьох з них передано медикам.  Роботи з відкачування води завершено у 23 господарствах, у місті залишаються частково підтопленими 19 вулиць.

"Сталося часткове руйнування стін житлових будинків по вул. Толстого, 7 та Текстильників, 23 та часткове руйнування дорожнього покриття біля мосту через р.Білоус у Чернігівському районі. Рух дорогою не порушено, ремонтні роботи дорожнього покриття проводитимуть з понеділка", - зазначили у ДержНС. 

За словами представниці управління ДержНС у Чернігівській області Світлани Максименко, на 17:00 було призначено засідання комісії ДержНС щодо ліквідації наслідків негоди у Чернігові. В ефірі "112 Україна" Максименко також повідомила, що станом на 17:00 роботи з відкачки води завершено у 26 домогосподарствах.

У Дніпропетровській області внаслідок ускладнення погодних умов зафіксовано чисельні випадки відключення електропостачання, падіння дерев та ін. Станом на 12:00 без енергозабезпечення лишалися 174 населених пунктів повністю, 67 н.п. - частково (близько 57000 абонентів) в 13 районах області. 

У регіоні з 30 червня до 4 липня оголошено штормове попередження.

У Львівській області станом на 13:00 лишалися підтопленими 20 підвалів житлових будинків, 10 присадибних ділянок та 40 колодязів в с. Зарічне у Стрийському районі. 

О 10:20 вода з автодороги державного значення Миколаїв–Жидачів–Калуш в с. Мельничі Жидачівського району зійшла, проїзд можливий. 

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...