Ющенко: РФ відповідальна за 6 конфліктів у Східній Європі

Субота, 30 червня 2018, 19:47
Ющенко: РФ відповідальна за 6 конфліктів у Східній Європі

У Східній Європі наразі - шість геополітичних конфліктів, і у кожному з них агресором є Російська Федерація.

Про це у передачі "W Punkt" польського ТБ Republika заявив третій президент України Віктор Ющенко, повідомляє "Польське радіо". 

"Те, що відбувається зараз в Україні - не просто внутрішня, національна проблема. Глибину цієї проблеми ми можемо зрозуміти, коли на початку аналізу нагадаємо, що сьогодні у Східній Європі шість воєн – Нагірний Карабах, Південна Осетія, Абхазія, Придністров’я, Крим та Донбас. Це не локальні конфлікти, а геополітичні. Кожна з цих воєн має цього самого агресора – Росію", - заявив Ющенко.

"Протягом 26 років європейська політика не змогла знайти адекватного інструменту протидії агресивній російській політиці, яка ніколи не буде мирно співіснувати з демократичною політикою Європи... Ми навчилися переходити від "гарячої" фази конфлікту до теплої, або й холодної, але конфлікт залишався невирішеним. Це стало причиною постійного способу поведінки РФ - не лише у Європі, а в усьому світі", – зазначив він. 

Ющенко додав, що для досягнення миру та спокою не лише в Україні, але й на всьому сході Європи ці конфлікти можна припинити лише за допомогою геополітичних інструментів. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...