Волкер: Українська армія стріляє на Донбасі, захищаючись

Вівторок, 10 липня 2018, 08:59
Волкер: Українська армія стріляє на Донбасі, захищаючись
Радіо Свобода

Спецпредставник Держдепартаменту США Курт Волкер заявляє, що в української армії є право відкривати вогонь у власній країні.

Про це він сказав в інтерв'ю Bild, відповідаючи на питання, що, згідно зі звітами ОБСЄ, вогонь на Донбасі ведуть, як бойовики, так українські військові, повідомляють "Новости Донбасса".

"Звичайно, українці стріляють в бою, але ви повинні розуміти, що все відбувається на території України. Нормально, що країна має своїх солдатів в своїй державі. І ненормально для однієї країни мати своїх солдатів в іншій державі. Це ситуація на Сході України", - сказав Волкер.

Він зазначив, що є деякі порушення припинення вогню з української сторони.

"Але переважна більшість і найбільш серйозні порушення трапляються на окупованій Росією території", - підкреслив американський спецпредставник.

Він додав, що існують різновиди порушень припинення вогню.

"Якщо ви захищаєте селище у вашій країні, і ви потрапляєте під мінометний вогонь, це одне порушення. Якщо ви тоді відстрілювались в напрямку, звідки вівся обстріл, це теж порушення. Це характер фрази "обидві сторони". Це досить точно, але це також спотворює природу проблеми", - пояснив Волкер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News