Садовий пропонує вписати "Слава Україні!" в емблему збірної

Вівторок, 10 липня 2018, 09:14

Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що Федерація футболу України мала б включити гасло "Слава Україні" в офіційну емблему збірної України.

Про це він написав у Facebook після попередження від FIFA гравцю хорватської збірної Домазі Віді за вигукування цього гасла.

"Тепер ФФУ повинна включити гасло "Слава Україні!" в офіційну емблему збірної", – написав Садовий.

Перед цим він перепостив інструкцію, як дошкулити FIFA у Facebook за політизацію вчинку Віди.

7 липня збірна Хорватії з футболу в серії пенальті обіграла Росію.

Після матчу екс-гравець київського "Динамо" Домагой Віда, який забив гол в тому матчі, а також скаут київського клубу Огнен Вукоєвич відсвяткували перемогу, записавши відеозвернення зі словами "Слава Україні!"

Дисциплінарний комітет ФІФА виніс попередження Віді, оскільки організація розцінила його звернення як політичний жест. Хорватський футбольний союз також попередив Вукоєвича про неприпустимість політичних послань під час ЧС-2018.

Пізніше хорватська федерація повідомила, що звільнила Вукоєвича з посади помічника тренера збірної Хорватії та відрахувала зі складу делегації на ЧС-2018.

Українці на знак протесту обвалили рейтинг сторінки FIFA у Facebook, почавши масово оцінювати її на одиницю за 5-бальною шкалою. За кілька годин своє негативне ставлення до рішення FIFA таким чином висловили понад 130 тисяч користувачів Facebook.

Офіційна емблема ФФУ складається із зображення футбольного м'яча в обрамленні тризуба.

Zaxid.net, "Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування