На Рівненщині повідомили про підозру 11 "бурштиновим бандитам"

Вівторок, 10 липня 2018, 10:36

У Рівненській області повідомили про підозру 11 учасникам масових заворушень, які біля місць незаконного видобутку бурштину порушували громадський порядок та застосовували опір правоохоронцям.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.     

Злочинну групу створив мешканець смт. Клесова, до її складу він залучив односельців з чітким розподілом функцій та ролей.

Повідомляється, що спільники розробили план збору місцевого населення, підготовки до вчинення злочинів, пов’язаних з опором правоохоронцям, щоб перешкодити їм припиняти незаконний видобуток бурштину.

Зокрема, встановили причетність формування до масових заворушень біля в’їзду в урочища "Смітник" та "Азалія" Сарненського району.

Вони блокували пересування працівників поліції, застосовували  до них фізичну силу та пошкодили службовий транспорт.

Наразі 11-ти учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ст.ст. 294, 342, 345 КК України (організація та участь в масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою, знищенням майна, опором представникам влади із застосуванням зброї або інших предметів, які використовувалися як зброя, а також опір та насильство щодо працівника правоохоронного органу). 

Підозрюваним обрали міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту. 

Слідчі дії тривають.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування