ПА ОБСЄ наполягає на виведенні військ РФ з Придністров’я

Середа, 11 липня 2018, 06:19

Парламентська асамблея ОБСЄ підтверджує необхідність виведення російських військ і озброєння з території Придністровського регіону Молдови і переформатування миротворчої місії на Дністрі.

Про це поінформували в прес-службі парламенту Молдови за підсумками участі молдовської делегації в роботі ПА ОБСЄ, яка проходить у Німеччині, повідомляє Укрінформ.

"Поправки, внесені до резолюції сесії ПА ОБСЄ про виведення російських військ з Придністровського регіону і про трансформацію миротворчої місії на Дністрі в міжнародну цивільну місію спостерігачів під егідою міжнародних організацій, були прийняті за пропозицією делегації Молдови", - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється також, що поправки були внесені до резолюції за підтримки делегацій України, Румунії, США, Великої Британії, Грузії і Литви.  

Як повідомлялося, на території невизнаного Придністров'я розквартирована Оперативна група російських військ (близько 1400 осіб), а на військових складах в селі Колбасна Рибницького району зберігаються більше ніж 20 тисяч тонн боєприпасів.

На трансформації миротворчої місії на Дністрі в цивільну місію міжнародних спостерігачів наполягають усі учасники переговорів щодо Придністровського врегулювання, за винятком Придністров'я і Російської Федерації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування