Спецслужби РФ намагалися створити в Україні техногенну катастрофу – СБУ

Середа, 11 липня 2018, 10:32
Спецслужби РФ намагалися створити в Україні техногенну катастрофу – СБУ

Служба безпеки України блокувала спробу російських спецслужб провести кібератаку на мережу Аульської хлоропереливної станції.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За його інформацією, протягом декількох хвилин системи управління технологічними процесами та системи виявлення ознак аварійних ситуацій підприємства були умисно уражені комп’ютерним вірусом VPNFilter з території РФ.

"Продовження кібератаки могло призвести до зриву технологічних процесів та можливої аварії", - зазначають у спецслужбі.

Там розповіли, що своєю хакерською атакою РФ намагалася блокувати функціонування переливної станції, що забезпечує рідким хлором для очищення води водопровідно-каналізаційні підприємства по всій Україні.

"У тісній взаємодії з адміністрацією товариства вдалося попередити потенційну техногенну катастрофу … шкідливе програмне забезпечення VPNFilter було локалізоване та знешкоджене", - йдеться в повідомленні.

У СБУ нагадали, що в травні їхні фахівці вже фіксували прояви підготовки російських спецслужб до проведення кібератаки на об’єкти державного та приватного секторів з використанням саме комп’ютерного вірусу VPNFilter.

VPNFilter — багаторівневе модульне шкідливе програмне забезпечення з універсальними можливостями, які забезпечують проведення як кіберрозвідки, так і деструктивних кібероперацій.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування