Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Київенерго почало "вибивати" кошти з боржників

Середа, 11 липня 2018, 10:51

ПАТ "Київенерго" разом з виконавчою службою почали проводити рейди по квартирах киян, які мають борги за тепло.

Про це повідомляє прес-служба енергокомпанії.

Зазначається, що уже навідалися до боржників на Печерську – по вулицях М. Омеляновича-Павленка, І. Кудрі та Правобережній.

"Клієнтам нагадали про необхідність погашення боргів та попередили, що у випадку несплати боргу найближчим часом буде проведено примусове списання коштів з їх рахунків, а також здійснено опис та продаж майна", - йдеться в повідомленні.

Також "Київенерго" з виконавчою службою прийшли до ТОВ "Українсько-німецька клініка", яке заборгувало майже 200 тисяч гривень і ігнорувало попередження компанії про звернення до суду.

"Тепер ТОВ має справу з Виконавчою службою, у якої є всі повноваження для списання коштів з рахунків, опису, арешту та реалізації на прилюдних торгах майна товариства", - повідомили у "Київенерго".

У компанії додали, що на підставі ухвали суду про примусове проникнення в приміщення опис та продаж майна можуть бути здійснені і без участі боржника.

За даними "Київенерго", борг споживачів та держбюджету за тепло і гарячу воду станом на 1 липня склав майже 3,8 мільярда гривень. З них майже 2,7 мільярда гривень заборгувало населення та ЖЕО.

"Якщо клієнт не реагує на попередження про заборгованість протягом 3-х місяців, його справа передається до суду. Після отримання рішення суду компанія звертається до Виконавчої служби. Виконавчою служби до боржника можуть застосовуватися заходи примусового стягнення – арешт коштів та майна, заборона виїзду за кордон тощо", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, з 1 серпня останні комунальні енергооб’єкти, що перебували в управлінні "Київенерго", перейдуть місту, оскільки у травні 2018 року закінчився термін дії відповідної угоди з "Київенерго".

З серпня функція теплопостачання міста буде передана КП "Київтеплоенерго".  

Наразі НАК "Нафтогаз України" відмовляється підписувати контракт з КП "Київтеплоенерго" через невирішену ситуацію з боргами за газ. Через це кияни довгий час сидять без гарячої води. Під загрозою опинилося і теплозабезпечення столиці загалом.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування