Угорщина не блокуватиме заяву НАТО-Україна-Грузія, але заблокує двосторонні рішення

Середа, 11 липня 2018, 11:56

Угорщина продовжить блокувати всі зустрічі України та НАТО на вищому рівні через закон про освіту, але не блокуватиме заяву за підсумками зустрічі НАТО-Україна-Грузія.

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто перед початком саміту НАТО, повідомляє сайт угорського відомства.

"Угорська позиція щодо України залишається незмінною. Угорський уряд не дозволить скликати будь-які зустрічі на вищому рівні або на рівні міністрів на рівні Україна-НАТО та накладатиме вето на всі спільні, двосторонні заяви НАТО та України", - сказав Сійярто

Міністр заявив, що уряд Угорщини блокуватиме прагнення України до євроатлантичної інтеграції, "доки Україна не припинить позбавляти меншини своїх прав і не поверне права, які були скасовані".

"Уряд Угорщини не буде застосовувати своє право вето щодо саміту з безпеки Чорноморського регіону, який буде проводитися за участю Грузії та України, або у зв'язку із спільною заявою, яка буде випущена після зустрічі", - додав він.

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан на саміті НАТО в Брюсселі блокуватиме будь-яке рішення за підсумками зустрічі з Україною та Грузією.

Сійярто нещодавно публічно припускав, що до завершення саміту Угорщина перестане блокувати також рішення Альянсу щодо статусу України.

Проте за кілька днів у листі угорське МЗС заявило, що зустріч з Україною не принесла успіху. В Будапешті утрималися від коментарів про причини такої різкої зміни своєї позиції. 

Детальніше читайте у статті: "Ніж у спину" від Орбана: Угорщина відновила наступ на Україну в НАТО та в ЄС".

Європейська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування