Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спецслужба ФРН розповіла про кібератаки на німецькі ЗМІ

П'ятниця, 13 липня 2018, 02:58

Німецькі медіакомпанії і організація зі сфери хімічних досліджень стали метою кібератак.

Про це повідомило в своїй доповіді Федеральне відомство з охорони конституції, пише DW.com.

Наявна інформація свідчить про хвилю атак, здійснених, імовірно, з метою шпигунства. При цьому є вказівки на те, що напади, які мали місце в серпні 2017 і червні 2018 року і, можливо, тривають досі, здійснило російське угруповання хакерів Sandworm.

Відомство з охорони конституції уточнює, що за атаками, імовірно, стоїть російська спецслужба.

Йдеться, згідно з доповіддю, про так звану атакуспрямованого фішингу, з високою точністю здійснену проти конкретних об'єктів.

Електронною поштою надсилалися листи від імені відправника, що заслуговує на довіру, з зараженим текстовим документом в форматі Word. Коли користувач відкривав його, надходила рекомендація дозволити виконання макросів. Якщо дати такий дозвіл, то відкривається можливість стеження за мережевою інфраструктурою або навіть управління нею.

Цілком можливо, що в Німеччині, крім медіакомпаній і організації, що займається хімічними дослідженнями, виявилися зачеплені і інші підприємства.

За даними німецької спецслужби, технічно висококваліфіковане і вкрай агресивна АПТ-угрупування Sandworm діє як мінімум з 2013 року. Воно відоме, серед іншого, нападами на цілі в Україні, зокрема в енергетичному секторі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування