Полтавська облрада видала спецдозволи на видобування вуглеводнів компанії Фукса

Субота, 14 липня 2018, 04:58
Полтавська облрада видала спецдозволи на видобування вуглеводнів компанії Фукса

Відповідно до звернень Державної служби геології та надр України, обласна рада Полтавської області погодила надання спеціальних дозволів на користування надрами на території області ряду видобувних компаній.

Про це повідомляє прес-служба Полтавської обласної ради.

Зокрема, ТОВ "Іст Юроуп Петролеум" (раніше ТОВ "Голден Деррік") – спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) газу природного, нафти, газу сланцевих товщ; ТОВ "Твинс Груп", ТОВ "Еліон Інвест", ТОВ "Сенс-Д", ТОВ "Прайс Компані" – спеціальних дозволів на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобуванням (промисловою розробкою) нафти, газу природного, конденсату.

Компанії належать Павлу Фуксу, котрий відомий скупкою токсичних активів у оточення Віктора Януковича.

 "Раніше ми утримувалися від надання погоджень на отримання спецдозволів, щоб прискорити прийняття Верховною Радою України закону 3038. Це була наша принципова позиція", – сказав голова постійної комісії обласної ради з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр Сергій Мамоян.

"Закон прийнято, і тепер громади отримають частину рентної плати від видобування вуглеводнів. Зазначені компанії надали всі необхідні документи, уклали соціальні угоди з органами місцевої влади, тому ми погодили надання їм спецдозволів на користування надрами", - відзначив він.

Разом з тим, Сергій Мамоян зазначив, що депутати обласної ради контролюватимуть дотримання видобувними компаніями природоохоронного законодавства.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала в другому читанні законопроект щодо справедливого розподілу рентної плати за видобування нафти, природного газу і газового конденсату.

Економічна правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування