Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: голова Перечинської РДА перед смертельною ДТП потрапив у ще одну

Субота, 14 липня 2018, 15:22

Губернатор Закарпаття Геннадій Москаль стверджує, що у п'ятницю за годину до смертельної ДТП в Перечині поліція затримувала голову Перечинської РДА Віктора Олефіра за іншу аварію, але  відпустила.

"У п’ятницю (13.07) о 21.08, тобто за годину до смертельної ДТП в Перечині, у Перечинське відділення поліції надійшло повідомлення, що в с.Ворочово по вул.Головній сталася дорожньо-транспортна пригода – голова Перечинської РДА В.Олефір за кермом позашляховика Jeep Cherokee зіткнувся з автомобілем ВАЗ-2109", - йдеться на офіційному сайті Москаля.

За його інформацією, на місце виїхала поліція, однак відпустила Олефіра через те, що внаслідок аварії не було потерпілих, хоча бачила, що він був у стані алкогольного сп’яніння.

Москаль доручив начальнику Головного управління Національної поліції в Закарпатській області Роману Стефанишину терміново провести службове розслідування за даним фактом, встановити, хто виїжджав на місце пригоди, звільнити цих людей за халатне виконання службових обов’язків, а матеріали розслідування передати в прокуратуру.

Губернатор також повідомив, що Олефір написав заяву на звільнення з посади голови Перечинської РДА.

"Голова РДА написав заяву на звільнення, відсторонений із посади, у Київ направлені матеріали на його звільнення", - йдеться на сайті.

Москаль також оголосив у неділю, 15 липня, у Перечинському районі День жалоби.

Разом з тим, Стефанишин спростував інформацію про те, що за годину до ДТП в Перечині поліція зупиняла голову Перечинської РДА. Водночас він не спростував самого факту аварії за його участю.

"Сьогодні, 14 липня, ряд засобів масової інформації поширили публікації про те, що незадовго до смертельної ДТП в Перечині водія, який скоїв наїзд на двох жінок, працівники поліції фіксували на місці іншої дорожньо-транспортної пригоди та відпустили. Впевнено заявляю, що ця інформація не відповідає дійсності", - цитує Стефанишина поліція Закарпаття.

За словами керівника облуправління, 13 липня ввечері на лінію "102" дійсно надходило повідомлення про ДТП в селі Ворочово Перечинського району.

"На місце події прибула поліція, проте учасників автопригоди на місці не було. Правоохоронці зв'язалися в телефонному режимі із заявником, і той пояснив, що допомога поліції йому не потрібна, з водієм автомобіля, який зачепив його транспортний засіб, він домовився усно і претензій не має", - заявив Стефанишин.

Він повідомив, що за даним фактом розпочато службову перевірку, правоохоронці розшукали заявника та запросили його для з'ясування всіх обставин до ГУНП в Закарпатській області.

"Чоловіка опитали, він письмово підтвердив, що відмовився від допомоги поліції того вечора. Тому група реагування патрульної поліції не працювала з головою Перечинської РДА та не фіксувала факту його алкогольного сп'яніння", - стверджує керівник поліції Закарпаття.

Як повідомлялося, у суботу в поліції Закарпатської області повідомили, що голова Перечинської райдержадміністрації Віктор Олефір ввечері 13 липня, перебуваючи за кермом Jeep Grand Cherokee на "єврономерах" у нетверезому стані, скоїв наїзд на двох жінок. Внаслідок ДТП одна з постраждалих загинула.

За фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.286 КК (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого). Водія затримано, йому повідомлено про підозру

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування