Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Поліція вивчає 400 речдоків у справі про отруєння в Еймсбері

Неділя, 15 липня 2018, 03:52

Поліція Великої Британії вважає ймовірним, що, крім виявленого флакона з "Новічком", в будинку у отруєного британця Чарлі Роулі можуть бути і інші предмети, які контактували з нервово-паралітичною речовиною.

Про це пише DW.com.

Всього у справі про отруєння було зібрано близько 400 речових доказів, йдеться в заяві Скотланд-Ярду, опублікованій 14 липня.

Значна частина зібраних речових доказів, швидше за все, заражена "Новічком", підкреслили у відомстві. Всі ці предмети передані в лабораторію для проведення аналізу. На даний момент залишається неясним, звідки взялася знайдена раніше пляшечка з "Новічком" і як вона опинилася в будинку у Чарлі Роулі.

Поліція не виключає, що в подальшому будуть виявлені й інші ємності з "Новачком" або ж заражені отрутою місця.

Розслідування може зайняти кілька місяців, заявив представник британської поліції. Слідство має намір встановити, чи належить речовина з Еймсбері до тієї ж партії, якою отруїли Сергія і Юлію Скрипалів у березні.

Громадяни Великої Британії 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджес 3 червня були доставлені в лікарню в Еймсбері з симптомами, схожими з тими, що з'являються при отруєнні нервово-паралітичною речовиною "Новічок".

Постраждалим надавалася медична допомога в тій же клініці, де лікували Сергія і Юлію Скрипалів. 8 липня лікарі констатували смерть Стерджес, 10 липня було оголошено, що Роулі прийшов до тями, його стан залишається критичним, але загрози життю немає. Потерпілий вже дав перші свідчення поліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...