Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На кордоні РФ з Фінляндією затримали учасників акції з плакатом "Свободу політв’язням"

Неділя, 15 липня 2018, 16:29

На кордоні Росії та Фінляндії російські силовики затримали активистів "Відкритої Росії" Євгенія Литвинова, Петра Трофімова та Світлану Уткіну.

Як повідомляє Крим.Реалії з посиланням на Телеграм-канал руху, у затриманих було вилучено банер "Свободу політв’язням", який ті планували розгорнути у Гельсінкі 16 липня під час зустрічі президента РФ Володимира Путіна з президентом США Дональдом Трампом.

Зазначається, що активістів затримали 15 липня близько третьої години ночі, банер та інші плакати забрали на експертизу.

За повідомленням "ОВД-Инфо", згодом один із затриманих, Петро Трофімов, повідомив: його разом з іншими активістами відпустили.

На даний момент усі вони перебувають у Гельсінкі. За словами Трофімова, плакати і банери вилучили під приводом того, що вони "можуть представляти художню цінність".

Прикордонна служба РФ інцидент не коментувала. 

 
 

Нагадаємо, лідери США і РФ Дональд Трамп і Володимир Путін зустрінутьсяблизько 13:00 16 липня у Президентському палаці у Гельсінкі.

Трамп збирається обговорити з президентом Путіним низку питань, в тому числі, Україну.

У день зустрічі президентів США і Росії 16 липня у Гельсінкі відбудеться кілька акцій протесту, на початку липня поліції було відомо про підготовку чотирьох демонстрацій.

Читайте також: "В очікуванні Трампа"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...