Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суперкубок, Хрещення Русі, парад: силовики посилено готуються

Вівторок, 17 липня 2018, 12:46

Поліція, Національна гвардія та Держслужба з надзвичайних ситуацій проведуть командно-штабні навчання напередодні масових заходів, участь у яких візьмуть десятки тисяч людей.

Про це повідомив голова Нацполіції Сергій Князєв під час відеоселекторної наради 17 липня, інформує прес-служба поліції.

 
андрій новицький

Він наголосив, що під час навчань правоохоронці на місцях повинні змоделювати різні ситуації, що можуть виникнути під час масових заходів, та відпрацювати свої спільні дії.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, який займається координацією між силовими структурами, зазначив, що у липні-серпні в Україні пройде велика кількість масових заходів. 21 липня в Одесі пройде фінал Суперкубку з футболу, 19 липня у Кривому розі запланований Марш рівності, 27-28 липня пройде хресна хода та урочистості з нагоди Хрещення Русі, 19 серпня Марш рівності пройде в Одесі, а 24 серпня – святкування Дня Незалежності.

Він наголосив, що всі ці заходи припадають на активну фазу туристичного сезону, тому усі підрозділи МВС пройдуть додаткову підготовку під час командно-штабних навчань, які пройдуть 20-22 липня у регіонах, а 24 липня відбудеться фінальна фаза на базі навчального центру Національної гвардії у Нових Петрівцях.

"Через військову агресію на сході та гібридні загрози всередині країни від РФ ми готуємо наші підрозділи до будь-яких викликів", – цитує Ярового прес-служба МВС.

Князєв також наголосив, що проведення хресної ходи може бути навмисно політизоване.

"Даю завдання всім начальникам головних управлінь Національної поліції перевести перемовини з лідерами церковних єпархій, які є в ваших регіонах. Встановити точну кількість вірян, які візьмуть участь у ході. В кожному автобусі з ними повинен бути працівник поліції. Патрульна поліція забезпечуватиме рух транспорту в межах своїх регіонів, аби не виникло ніяких дорожньо-транспортних пригод. Офіцери нестимуть відповідальність за вірян, які прибудуть з регіонів", - підкреслив він.

Як повідомлялось, у зв'язку з проведенням заходів, присвячених до 1030-річчя хрещення Київської Русі в українській столиці 24,27 та 28 липня обмежать рух усіх видів транспорту на ряді вулиць.

В Києві планується 3 хресні ходи.

Валентина Романенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:04
"Боруссія" здолала "ПСЖ" у першому півфінальному матчі Ліги чемпіонів
23:54
Новини економіки 1 травня: У США заборонили імпорт російського урану, кожен десятий бізнес у Польщі - український
23:50
Е-кабінет військовозобов’язаних запрацює 18 травня
23:33
фото, відеоУ Тбілісі поліція знову жорстко розганяє протест проти закону про "іноагентів"
23:25
оновлено, відеоРосія атакувала балістикою сортувальне депо "Нової пошти" в Одесі, є постраждалі
23:18
фотоНа виставці "трофейної техніки НАТО" в Москві показали всюдихід із прапором нейтральної Австрії
23:06
Німеччина запускає нову грантову програму для українського бізнесу
22:33
США підтвердили, що Росія використала заборонену хімічну зброю проти ЗСУ
22:26
фото, відеоКонгресвумен Грін висміяли через кепку з гаслом MUGA – "Повернімо Україні велич"
22:15
У Чернівцях вперше в Україні поховають 16 військових у братській могилі
Усі новини...