Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В окупованому Криму склали список "кримоненависників"

Середа, 18 липня 2018, 19:49

Громадська палата Криму створила список осіб, які публічно заявляли, що не згодні з анексією півострова та не визнають його російський статус. У нього потрапили політичні діячі, артисти, співаки і журналісти.

Про це заявив голова палати Григорій Іоффе, передає "Коммерсант".

За його словами, цей список буде періодично поповнюватися.

У ньому вже є письменник Борис Акунін, актриси Лія Ахеджакова і Ада Роговцева, музикант Андрій Макаревич, актор Михайло Єфремов, колишній віце-прем'єр Криму Андрій Сенченко, український уповноважений з прав людини Людмила Денисова (екс-міністр економіки Криму), екс-прем'єр Криму, колишній депутат Верховної Ради Сергій Куніцин, ректор відкритого в Києві після 2014 року Таврійського національного університету Володимир Казарін і кілька українських журналістів.

Заступник голови підконтрольної Кремлю громадської палати Криму Олександр Форманчук пояснив "Комерсанту", що "кримське досьє" створюється для того, щоб "проінформувати кримчан про ставлення до них різних політичних і громадських діячів".

Форманчук вважає, що "кримське досьє" не буде аналогом "Миротворця", бо інформацію не передаватимуть в правоохоронні органи і не писатимуть адреси та інші особисті дані людей, які опинилися в списку.

Список опублікують на сайті кримської палати. Крім імен і прізвищ осіб, у ньому будуть посилання на цитати про Крим, через які їх включили у список.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування