Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через сплеск смертельних ДТП уряд оголосив війну старим маршруткам

П'ятниця, 20 липня 2018, 18:44
Через сплеск смертельних ДТП уряд оголосив війну старим маршруткам

Держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень, зокрема, буде вилучати старі і непридатні для транспортування людей автобуси.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Голова відомства Володимир Омелян провів нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній-перевізників.

Там він заявив, що більшість автобусних перевезень в Україні здійснюється в небезпечних для пасажира умовах.

"Середній вік маршруток - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – більше 20 років. Частина автобусів, які називаються "маршрутками", переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту", - наголосив міністр.

Він повідомив, що з 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних авто на пасажирські, будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і відправлятися на металобрухт.

"Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку", - заявив Омелян.

Очільник міністерства також зазначив, що Укртрансбезпека разом із поліцією посилять контроль за ринком, зокрема, з метою боротьби із нелегальними перевізниками.

Як повідомлялося, у п'ятницю вранці сталися дві масштабні автомобільні аварії за участю маршрутних таксі у Житомирській та Миколаївській областях. На Житомирщині загинули 10 осіб, на Миколаївщині – 5, загалом 22 травмованих.

Після цих жахливих ДТП Міністерство внутрішніх справ зібрало термінову нараду для обговорення посилення заходів безпеки на дорогах.

Тим часом в уряді підготували проект постанови про посилення контролю швидкості на дорогах України.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...