Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦРУ: Китай веде тиху холодну війну проти США

Неділя, 22 липня 2018, 03:25

Китай глобально працює на підрив інтересів Сполучених Штатів та їх позицій як наддержави.

Про це у п'ятницю заявив заступник директора Центру Східної Азії Центрального розвідувального управління США Майкл Коллінз, передає AP.

Коллінз порівняв розбудову Китаєм штучних островів у Південно-Китайському морі з "Кримом на Сході".

"Я погоджуюсь, що вони ведуть проти нас по суті холодну війну - не таку холодну війну, яку ми бачили з СРСР, а холодну війну за визначенням", - наголосив він.

Раніше директор ЦРУ Крістофер Рей заявив, що Китай з точки зору контррозвідки є найбільш значною загрозою для США.

Рей підкреслив, що розслідування ФБР економічного шпіонажу у всіх 50 штатах США ведуть до Китаю.

"Сам лише обсяг того, що вони роблять. Всюдисущність їх дій. Я думаю, що наша країна не може недооцінювати значення цього", - заявив він.

Агентство також наводить твердження директора національної розвідки США Дена Коутса та Міноборони США щодо загрози, яка походить від Китаю у сферах економічного і наукового шпіонажу та військових розробок.

Перед цим президент США Дональд Трамп заявив, що адміністрація готова запроваджувати додаткові тарифи на китайський імпорт до Сполучених штатів аж до повного обсягу китайських товарів, які продаються в Америці - 500 мільярдів доларів.

"Я не роблю це через політику. Я роблю це тому, що це правильно для країни. Нас вже давно грабує Китай, і я прямо заявив про це президенту Китаю Сі Цзіньпіну", - наголосив глава Білого дому.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...