Розвідка Естонії встановила мережу російських агентів впливу

Понеділок, 23 липня 2018, 05:21

Департамент зовнішньої розвідки Естонії встановив серед громадських діячів, таких як журналісти, дипломати, бізнесмени та політики, мережу агентів впливу Росії.

Про це генеральний директор Департаменту зовнішньої розвідки Естонії Мікк Марран сказав в п'ятницю в США на Форумі безпеки в Аспені, повідомляє Delfi.

"Ми встановили мережу, що складається з політиків, журналістів, дипломатів, бізнесменів, яка насправді включає в себе агентів впливу Росії, яким говорять, що їм слід робити, - сказав Марран. - Ми ясно бачимо, що ці люди нав'язують російський план дій" .

Глава естонської зовнішньої розвідки попередив, що незважаючи на саміт президентів Дональда Трампа і Володимира Путіна і на вигляд гарні відносини, загроза з боку Росії далеко не минула: останнім часом Кремль став, скоріше, більше використовувати в своїх цілях агентів впливу і збільшувати їх роль, зазначив Марран.

Він привів у приклад політиків, який роками працювали на рівні місцевих самоврядувань, а тепер стали проходити в національні парламенти та уряди країн.

"Що вони (росіяни - прим. ред.) їм запропонували, це увага ЗМІ і політична підтримка, ексклюзивні бізнес-можливості і в одиничних випадках також фінансова допомога", - зазначив Марран.

Керівник естонської зовнішньої розвідки не погодився назвати жодного конкретного політика, дипломата або журналіста, щодо якого є підозра, що він є агентом впливу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:45
оновлюєтьсяРакетний удар: в країні оголошена масштабна повітряна тривога
04:21
ISW: Україна б’є по Росії зброєю власного виробництва
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
Усі новини...