У Порошенка пояснили вето на закон про контрабанду лісу

Понеділок, 23 липня 2018, 17:16
У Порошенка пояснили вето на закон про контрабанду лісу

Президент України Петро Порошенко підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу, однак проти лобістських схем, які порушують умови ЗВТ з ЄС.

Про це повідомили у прес-службі президента.

"Президент  України повністю підтримує посилення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу. Але не підтримує лобістські схеми, які потрапили в закон між першим і другим читанням, зокрема норми, які суперечать Угоді України та ЄС про зону вільної торгівлі" - заявили в АП.

У Порошенка уточнили, що він  підпише закон після внесення парламентом відповідних змін до нього.

Одним із ініціаторів законопроекту був очільник "Радикальної партії" Олег Ляшко, який також відреагував на президентське вето.

"Порошенко пропонує виключити норму про заборону експорту дров. Це означає, що саме Порошенко і його оточення відповідають за шалену контрабанду лісу під виглядом дров і захищає мародерів, які продають за безцінь національні багатства України", - написав Ляшко у Facebook.

Як повідомлялося, Порошенко ветував закон, який передбачає обмеження річного обсягу заготівлі необроблених лісоматеріалів 25 млн кубометрів на час дії мораторію на експорт необроблених лісоматеріалів і введення кримінальної відповідальності за контрабанду лісу.

18 липня на засіданні уряду прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив Держаудитслужбі, ДФС, Держгеокадастру і Національній поліції перевірити лісові господарства на предмет незаконної вирубки лісу.

Також він підписав звернення до генпрокурора Юрія Луценка з інформацію про незаконний експорт лісу-кругляка і заявив про "абсолютно позитивний" висновок щодо закону.

Детальніше про це читайте у статті Пиляти ліс і сваритися з ЄС: нащо Україні новий мораторій на вивезення деревини

Європейська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News