Київ категорично проти "референдумів" на Донбасі і вимагає забрати фейкові "уряди"

Середа, 25 липня 2018, 22:18

Під час засідання тристоронньої контактної групи у Мінську щодо ситуації на Донбасі українська сторона заявила про неможливість проведення "референдуму" на непідконтрольній території України.  

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Ірина Геращенко.

"На ТКГ і на політичній підгрупі українська сторона поставила росіянам ще одне питання: чи піднімалася на саміті в Гельсінкі ідея "референдуму" на Донбасі. Ми чітко заявили, що ні про які референдуми на окупованих українських землях не може йти й мови", - написала вона.

"Й замість вигадувати чергові сценарії розчленування України, ми вимагаємо від РФ забрати свою зброю і техніку, й розформувати всі, створені Кремлем, фейкові "органи влади" на Донбасі, не передбачені мінськими угодами, всі ці "уряди", "парламенти" і тд", - додала Геращенко.

Як відомо, президент Росії Владімір Путін сказав російським дипломатам, що зробив пропозицію президенту США Дональду Трампу провести референдум для того, щоб вирішити конфлікт на Сході України.

Речник Путіна Дмітрій Пєсков відмовився повідомити деталі того, що президент РФ говорив про Україну на саміті з Трампом, однак заявив: "Обговорювалися нові ідеї. Вони будуть пропрацьовані".

Пізніше статс-секретар – заступник міністра закордонних справ Російської Федерації Григорій Карасін заявив, що ідею проведення референдуму на сході України можуть порушити під час зустрічі політдиректорів країн "нормандської четвірки" наприкінці цього тижня в Берліні.

У Держдепартаменті Сполучених Штатів заявили, що адміністрація США не розглядає можливу підтримку референдуму на Сході України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...