Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Водій Hummer: Я не тікав, у всіх моїх друзів є на телефоні відео

Четвер, 26 липня 2018, 15:51
Водій Hummer: Я не тікав, у всіх моїх друзів є на телефоні відео

Водій автомобіля Hummer Кирило Островський, який збив на смерть 10-річну дівчинку на пішохідному переході у Києві, заявляє, що не тікав з місця ДТП.

Про це він сказав на засіданні Шевченківського суду, який обирає йому міру запобіжного заходу.  

"Всі кажуть, що я хотів утекти з місця події. Але ще до приїзду швидкої я побіг подивитися, що з дівчинкою, це є на відео. Це відео є в мене, у всіх моїх друзів. Це є на роздруківках, які вам дали. Говорити, що я тікав, як мінімум нерозумно", - сказав він. 

 
Островський, який збив на смерть дитину, із захисниками 

Островський також звинуватив очевидців і ЗМІ у тому, що вони хочуть на цьому "заробити чи отримати більше переглядів".  

"Якщо хтось хоче на цьому заробити, отримати якісь бали, якісь перегляди, то хай мають совість не обманювати. Я не тікаю від відповідальності. Кажуть, що була спроба утекти – це неправда. Це видно на фото і відео. У мене є це відео на телефоні, у всіх моїх друзів є на телефоні відео, де я підбігаю до дівчинки і намагаюсь якось допомогти", - сказав він.

Островський додав, що шкодує про те, що сталося.

частково визнаю свою провину, частково, тому що просто машина, коли я …ну… дівчинка…. Я не спав дві доби – важко висловлюватися… Я їхав у другій правій смузі, у першій стояло припарковане авто. З-за машини вибігли дві дитини, вибігли швидко, одна дитина встигла проскочити, інша опинилася під колесами. Я зразу натиснув на гальма. Чому машина, в якій я їхав, не зупинилась, я не знаю. На спідометр не дивився, але по відчуттях я їхав з помірною швидкістю. Видно, щось було несправне у цей момент", - сказав Островський.  

За його словами, він пройшов драгер на місці, а потім ще й їздив "добровільно у супроводі поліції" на огляд, який нібито показав, що Островський "чистий щодо вживання алкоголю чи вживання наркотичних речовин".

Він також пояснив, що знімав номери, тому, що в нього "є рідні, бабуся, а люди знімали на відео" його авто і місце смертельної аварії.

Захисник Островського Анна Литвин додала, що він знімав номери, "щоб не було тиску на родичів". І звинуватила ЗМІ у тому, що вони тиснуть на родину водія.

"Сьогодні цей тиск на близьких родичів (Островського – ред.) є зі сторони ЗМІ, які приїжджають додому. На матір загиблої чинять тиск ЗМІ, які її переслідують і не розуміють, що це горе двох сімей, а не одної", - сказала захисниця водія.

І сам Островський, і його адвокати тричі заявили про те, що родичі водія допомагають матері збитої ним дівчинки з похованням, перельотом в РФ (постраждала сім'я з Росії – ред.), "а це значні витрати", а також "підтримують її морально".

"Я би просив, щоб обрали не взяття під арешт, щоб я міг, пересуваючись і заробляючи, помагати матері загиблої дівчинки", - сказав Островський.  

Інший захисник Островського Микола Голодняк наголошував на тому, що наразі невідомо, чи була технічна можливість в Островського уникнути ДТП, бо нібито не спрацювали гальма, а технічна експертиза авто ще не проведена.

Захисник додав, що підозрюваний позитивно характеризується з місця роботи і навіть приніс у суд характеристику Островського з боксерського клубу.

Він додав, що у суд до водія, який збив на смерть дитину, прийшла група підтримки, що свідчить "про міцні соціальні зв’язки".

"Це злочин з необережності. Якби він вів асоціальне життя, то люди на його підтримку не прийшли б", - сказав адвокат Островського. 

 
"Група підтримки"
Фото з Facebook Valeriya Ivashkina

Як повідомлялося, увечері 24 липні на бульварі Лесі Українки у Києві водій позашляховика Кирило Островський на пішохідному переході збив насмерть 10-річну дитину і намагався втекти.

Водію Hummer, екс-боксеру Кирилу Островському, повідомили про підозру у ч. 2 ст. 286 ("Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами") КК України.

Пізніше йому також повідомили про підозру за ч. 1 ст. 135 (завідоме залишення без допомоги особи) КК України.

За попередньою інформацією, драгер не виявив алкогольного сп’яніння у водія Hummer Островського. 

Ірина Балачук, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування