Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

PASSEX: Українські бойові кораблі потренувалися з кораблями НАТО

П'ятниця, 27 липня 2018, 13:53

Кораблі НАТО спільно з кораблями й катерами Військово-морських Сил ЗСУ провели тренування типу PASSEX в акваторії Чорного моря.

Як повідомляють ВМС, було залучено кораблі Постійної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMG2) та Постійної протимінної військово-морської групи НАТО № 2 (SNMCMG2).

PASSEX
PASSEX

Метою маневрів є підвищення взаємосумісності, відпрацювання взаємодії у складі багатонаціональних тактичних з’єднань та способів застосування катерних тактичних груп, здійснення спільних протимінних дій відповідно до стандартів НАТО.

 

У тренуванні взяли участь три тактичні групи: багатоцільових кораблів, протимінних кораблів та артилерійських катерів.

PASSEX (passing exercise) почався з тактичного маневрування усіх задіяних сил.

 

Далі фрегати "DE RUYTER" Королівських ВМС Нідерландів, "REGELE FERDINAND" МС Румунії, "FATIH" ВМС Туреччини та "Гетьман Сагайдачний" ВМС України відпрацювали вправи у взаємодії з катерними тактичними групами в складі малих броньованих артилерійських катерів ВМС Збройних сил України "Аккерман", "Бердянськ", "Вишгород", "Кременчук" та "Лубни".

 

Метою перших було відбиття малорозмірних швидкісних цілей, а других - імітація нанесення артилерійських ударів по бойовій групі багатоцільових кораблів.

 

У ході тренування мінні тральщики "LUPU DINESCU" МС Румунії, "ANAMUR" ВМС Туреччини та рейдовий тральщик "Генічеськ" ЗСУ здійснили пошук та виявлення якірних і донних мін (імітаторів), а водолазні групи – їх обстеження.

 

Допоміжне судно "RHEIN" ВМС ФРН і морське водолазне судно "Почаїв" ВМС ЗСУ виконали забезпечення пошуку виявлених мін.

 

До дій також залучали гелікоптер з фрегата "DE RUYTER", який виконував елементи тактичного маневрування.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...