У Києві розпочинається хресна хода за єдину Помісну церкву

Субота, 28 липня 2018, 12:05
У Києві розпочинається хресна хода за єдину Помісну церкву

У Києві розпочинається хресна хода "Молитва за Україну і за єдину Помісну Українську Православну Церкву" - за участі вірян та церковних ієрархів Української православної церкви Київського патріархату з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", учасники ходи пройдуть колоною від Володимирського собору через Софійську площу до Володимирської гірки.

Перед ходою віряни збираються навколо Володимирського собору і на території храму. Станом на 10:30 там вже перебували кілька тисяч вірян з різних регіонів України, про що свідчать таблички з назвами населених пунктів у руках у деяких з них. 

 
 

Порядок в центрі Києва забезпечують в посиленому режимі правоохоронці. Зокрема, з усіх боків на підходах до місця проведення заходу встановлено кордони правоохоронців, але без рамок металошукачів. Поліцейські оглядають особисті речі, зокрема сумки.

Співробітники Національної гвардії чергують на входах і виходах зі станцій метро в центрі столиці, також на місці чергують медики.

Обстановка на підходах і біля Володимирського собору спокійна.

Хода вірян у Києві, очолювана патріархом УПЦ-КП Філаретом і митрополитом УАПЦ Макарієм, завершилася на Володимирській гірці, де біля пам'ятника князю Володимиру відбувся святковий молебень.

Після того, як хода підійшла до Михайлівського Золотоверхого собору, все духовенство і представники державної влади попрямували до пам'ятника князю Володимиру, повідомляє "Інтерфакс-Україна". 

У молебні взяли участь президент України Петро Порошенко, члени уряду, члени Всеукраїнської ради церков, громадські діячі, волонтери, представники культури, науки і освіти.

"Водночас парафіян, які йшли у другій частині колони, зупинили правоохоронці з Управління держохорони і не пустили до парку, захистивши підходи на Володимирську гірку металевими парканами. Правоохоронці пообіцяли пропустити паломників пізніше", - зазначає видання.

Кілька вірян хотіли перестрибнути огорожу, щоб потрапити до парку, але їх зупинила поліція. Частина представників духовенства, дізнавшись, що людей парафій не пускають до парку, почали повертатися на Михайлівську площу, не очікуючи закінчення молебня, висловлюючи при цьому невдоволення діями правоохоронців.

На Михайлівській площі біля монастиря було встановлено великий екран, на якому транслювалися заходи біля пам'ятника князю Володимиру у парку на Володимирській гірці.

Після урочистих заходів співробітники УДО прибрали загородження і на Володимирську гірку змогли пройти усі бажаючі. 

Раніше 28 липня біля пам'ятника князю Володимиру у Києві відбулися офіційні заходи з нагоди 1030-річчя хрещення Київської Русі-України за участю президента України. 

Читайте також: "Після Томосу"

Нагадаємо, 24, 27-28 липня у Києві проходять урочисті молебні та хресні ходи з нагоди 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України. Очікується, що наймасовішою буде хресна хода, організована Українською православною церквою Київського патріархату. 

Крім молебнів у всіх районах столиці триватимуть святкові заходи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...