Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Меркель і Зеегофер досягли компромісу в суперечці щодо біженців

Вівторок, 3 липня 2018, 06:27

Канцлер Німеччини Ангела Меркель та міністр внутрішніх справ ФРН Горст Зеегофер досягли згоди у суперечці щодо біженців, яка спричинила у країні урядову кризу.

Про це повідомляє DW з посиланням на Reuters.

"Компромісу досягли на переговорах керівництва очолюваних ними сестринських партій Християнсько-демократичного союзу (ХДС) та Християнсько-соціального союзу (ХСС). Переговори тривали кілька годин", - йдеться у повідомленні.

Зеегофер зазначив, що планує залишитися на своїй посаді, хоча раніше заявляв про можливість відставки.

Ангела Меркель підкреслила, що було досягнуто дійсно "хорошого компромісу" з ХСС.

За її словами, частина компромісу передбачає створення "транзитних центрів" у Німеччині біля кордону з Австрією. З таких центрів шукачів притулку, зареєстрованих в інших країнах ЄС, повернуть в ці країни.

"Ми домовилися про новий режим на німецько-австрійському кордоні, який повинен забезпечити, що ми перешкоджаємо у в'їзді шукачам притулку, щодо заяв про притулок яких відповідальні інші країни", - йдеться у спільній резолюції сестринських партій.

Раніше повідомлялось, що Зеегофер може піти з посади через конфлікт з Меркель у міграційному питанні.

Він не погоджувався з позицією канцлера щодо біженців та наполягав на впровадженні прикордонного контролю у ФРН, аби запобігти потраплянню у Німеччину тих, хто вже попросив притулку в інших країнах ЄС.

Водночас Меркель застерігала від односторонніх дій Берліна. Це, на її думку, послабить її позицію у процесі пошуку загальноєвропейського рішення кризи біженців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування