Після відставки Жебрівського в "Майорську" прикрили схему контрабанди

Вівторок, 3 липня 2018, 10:53

Командування Операції об’єднаних сил призупинило діяльність гуманітарно-логістичного центру на контрольному пункті в'їзду-виїзду "Майорськ" на Донеччині.

Про це повідомляється на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

Заступник командувача ОС, полковник Олександр Доманський повідомив, що за червень загалом виявили 88 фактів порушення порядку переміщення товарів та здійснення господарської діяльності, вилучили товарів на суму 9,2 млн грн (у травні було 3,3 млн грн).

"Спільними зусиллями було зруйновано схему постачання товарів на тимчасово окуповану територію України через гуманітарно-логістичний центр на КПВВ "Майорське", – заявив він.

"У зв’язку з цим в червні місяці цей центр призупинив роботу. На даний час проводяться заходи щодо вдосконалення та відновлення роботи гуманітарно-логістичних центрів", – додав Доманський.

 

Як зазначають "Наші гроші", у кінці 2016 року Донецька обласна військово-цивільна адміністрація, яку очолював Павло Жебрівський, ініціювала створення логістичного центру для торгівлі з людьми, які проживають на тимчасово окупованій території.  

На виконання цієї ініціативи Бахмутська РДА без конкурсу передала землю на КПП "Майорськ" під організацію ринку приватному новоствореному ТОВ "Центр Логістик груп", директор якого Артем Скрипченко і очолив логістичний центр.

Станом на початок березня 2018 року офіційна торгівля на ринку не відбувалася, так як жоден підприємець не зміг оформити необхідні дозвільні документи.

 

Тодішній голова військово-цивільної адміністрації селища Зайцеве, що поруч з КПП "Майорськ", –  Володимир Вєсьолкін – стверджував, що центр використовували для оптової торгівлі, яку було заборонено Радою національної безпеки та оборони.

Схема була побудована на основі рішення Міністерства з тимчасово окупованих територій, яке дозволяло окупованим людям купувати для власних потреб до 150 кг продуктів чи товарів. Більше вважається оптовою торгівлею, яку заборонено рішенням РНБО.

За даними "Наших грошей", придбаний товар покупці завантажували в один мікроавтобус, на окупованій території товар перевантажували в вантажівку, а мікроавтобус повертався з тими ж покупцями на підконтрольну ЗСУ територію по нову партію товару.

Вєсьолкін стверджував, що за переміщення замовники з окупованих територій неофіційно платять 10 грн за кілограм товару, а за день обсяги вантажу можуть сягати 10-15 тонн.

Після низки звернень тоді ще голова Донецької ОВЦА Павло Жебрівський доручив правоохоронцям перевірити діяльність логістичного центру, але ті не виявили порушень.

6 червня Жебрівський звільнив Весьолкіна, який критикував роботу логістичного центру.

А 13 червня Жебрівського звільнили з посади керівника Донецької ОВЦА. Після цього президент призначив його до комісії з аудиту Національного антикорупційного бюро.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування