Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ФСБ РФ не пускає захист до українського адвоката, звинуваченого в шпигунстві

Вівторок, 3 липня 2018, 11:42

Національна асоціація адвокатів України заявляє, що ФСБ Росії не допускає захист до обвинувачуваного в шпигунстві українського адвоката Ігоря Кіяшка.

Про це йдеться в заяві НААУ, оприлюдненій 3 липня.

"19 червня 2018 року для здійснення захисту Ігор Кіяшко уклав договір про правову допомогу з адвокатом Євгеном Губіним. Проте, слідчі УФСБ по Нижегородській області не допускають адвоката до здійснення захисту, а слідчі дії з громадянином України проводили у присутності адвоката за призначенням, від послуг якого Кіяшко відмовився", – наголошують в асоціації адвокатів.

Губін звернувся до голови представництва НААУ в Росії Іллі Новікова і повідомив, що до цього часу не може отримати доступу до документів у цій справі і встановити контакти зі слідчим.

На думку Губіна, заступник начальника слідчого відділу УФСБ умисно вчиняє всі дії для того, щоб не допустити адвоката до здійснення захисту громадянина України у цій справі.

"НААУ як єдина професійна організація адвокатів України докладатиме всіх зусиль для забезпечення дотримання прав та гарантій українського адвоката у рамках кримінального провадження у Росії та його захисту від несправедливих звинувачень", – наголошується в заяві.

Для цього зокрема наразі голова НААУ Лідія Ізовітова направила до Федеральної палати адвокатів Російської Федерації звернення з приводу необхідності усунути порушення прав захисника Губіна та забезпечити здійснення ним адвокатської діяльності без перешкод з боку правоохоронних органів.

Громадянина України Ігоря Кіяшка затримали в Нижньому Новгороді 10 квітня 2018 року. Російські слідчі органи звинуватили його в шпигунстві та спробі контрабанди деталей військових літаків.

Сам Кіяшко усі звинувачення проти себе категорично заперечує.

Дружина Кіяшка пояснила, що він поїхав до Нижнього Новгорода по ліки для трирічного сина, в якого стався рецидив золотистого стафілокока.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...