У Раді поки немає підтримки криміналізації контрабанди

Вівторок, 3 липня 2018, 13:49

Верховна Рада не змогла внести в порядок денний сесії проект закону про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо криміналізації контрабанди товарів.

За розгляд відповідного законопроекту №8543, зареєстрованого урядом 3 липня, проголосували лише 135 нардепів.

Перед цим на включення в порядок денний постанови про збереження історико-культурної спадщини на Поштовій площі у Києві (№8541) з четвертого разу таки знайшлося 239 голосів.

При цьому голова парламенту Андрій Парубій зазначив, що саме домовленість внести в порядок денний паралельно криміналізацію контрабанди дала голоси на питання Поштової.

Активісти домагаються створення на Поштовій площі столиці замість торгово-розважального центру повноцінного музею, присвяченого прибережним кварталам середньовічного Києва.

20 червня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомив, що влада сформує план заходів для мінімізації втрат від контрабанди та інших "схем" на кордоні. А міністр внутрішніх справ Арсен Аваков висловився за кримінальну відповідальність за контрабанду.

21 червня прем’єр пообіцяв, що найближчим часом внесе до Верховної Ради закон про кримінальну відповідальність за контрабанду.

Олена Рощенко, УП
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування