Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Смерть ув'язнених в ОРЛО: їх примусили до небезпечної праці

Вівторок, 3 липня 2018, 17:44

Двоє ув’язнених колонії №19 міста Хрустальний (колишній Красний Луч) на окупованій території Луганської області померли після того, як надихалися парами з каналізації.

Про це в ефірі "Громадського радіо" повідомив представник омбудсмена на Донбасі Павло Лисянський.

За його словами, керівництво колонії змусило чоловіків чистити каналізацію.

"Каналізаційний стік був загазований. До нього підійшли засуджені. Один з них надихався цими парами, знепритомнів і впав в каналізаційну яму і там, ймовірно, потонув. Другий намагався його витягнути і теж надихався парами. Двоє людей померли", — сказав Лисянський.

Він додав, що тіло чоловіка, який впав в каналізаційний стік, діставали представники так званого "МНС ЛНР".

Лисянський підкреслив, що роботи з очищення каналізації мають проводити відповідні служби, а не ув’язнені.

"Я зараз публічно закликаю моніторингову місію (ОБСЄ – ред.) звернути увагу на цю ситуацію. Швидше за все, це буде, як завжди, замовчуватися", — додав правозахисник.

Він зазначив, що зараз готує заяву, в якій повідомить прізвища всіх начальників колоній на непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей, щоб сформувати єдине кримінальне провадження, щоб притягнути їх до кримінальної відповідальності або оголосити в міжнародний розшук.

Як повідомлялося, на непідконтрольній території Луганської області в колонії №19 померли двоє ув'язнених під час виконання робіт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...