Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Трамп заявив, що у Мюллера є з ним конфлікт інтересів

Понеділок, 30 липня 2018, 06:58

Президент США Дональд Трамп заявив, що у спеціального радника ФБР Роберта Мюллера, який розслідує ймовірну змову між виборчою кампанією Трампа і Росією, є конфлікт інтересів з ним.

Про це Трамп написав у Twitter.

"Чи має намір Роберт Мюллер колись розкрити свій конфлікт інтересів з президентом Трампом, в тому числі те, що у нас були дуже погані суперечливі ділові відносини, і я відхилив його кандидатуру на пост глави ФБР (за день до призначення його спецпрокурором), а Комі - його близький друг ", - заявив Трамп.

Нагадаємо, Трамп звільнив Джеймса Комі з посади глави ФБР в травні 2017 року, коли бюро проводило розслідування можливих зв'язків між виборчим штабом Трампа і Росією.

У січні New York Times повідомляла, що Трамп хотів відправити у відставку спеціального прокурора Мюллера, але передумав після того, як адвокат Білого дому Дональд Макган відмовився передавати цю пропозицію Департаменту юстиції і пригрозив звільнитися сам.

Серед претензій Трампа було те, що Мюллер має три конфлікти інтересів, які мали б усунути його від нагляду за розслідуванням "російського сліду" в американських виборах 2016 року.

Він вказував на давню суперечку в Національному гольф-клубі, роботу Мюллера в юридичній фірмі, яка раніше представляла зятя президента Джареда Кушнера, а також те, що Мюллеру пропонували повернутися на посаду директора ФБР за день до призначення спецпрокурором, який мав би розслідувати зв’язки штабу Трампа з росіянами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування