У Британії закликали спільно протистояти загрозі від РФ

Понеділок, 30 липня 2018, 09:06

Британський парламент закликав консолідувати роботу урядових відомств для протистояння загрозі з боку Росії.

Про це йдеться в доповіді Комітету з цифрових технологій, культурі, спорту і ЗМІ під назвою Дезінформація і фейкові новини, де одна глава присвячена РФ, повідомляє Ліга.net.

У тексті документа наголошується, що шість парламентських комітетів "об'єднали свої зусилля в боротьбі з російським впливом" на політичне життя країни.

"Ми рекомендуємо кабінету міністрів Великобританії звернутися до інших урядів і слідувати рекомендації, узгодженої представниками США і ЄС", – йдеться в доповіді комітету.

Згідно з текстом доповіді при складанні рекомендацій комітет спирався на дані британської компанії 89up, яка стверджує, що пропагандисти Кремля RT (Russia Today) і Sputnik мали значний вплив на рішення британців проголосувати на референдумі в червні 2016 року за вихід зі складу ЄС.

"Низка свідчень вказав на роль Росії у підтримці організацій, які створюють і поширюють дезінформацію і ангажований контент з метою підриву суспільної довіри і дестабілізації демократичних держав", – заявили автори документа.

9 липня глава ВМС Британії адмірал Філіп Джонс заявив, що Великобританія збільшить присутність Військово-морських сил в Північній Атлантиці через зростання загрози з боку Росії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...