Червоний Хрест готує нові гуманітарні проекти на Донбасі

Вівторок, 31 липня 2018, 01:30

У Донецькій області представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні презентували 2 гуманітарні проекти -стосовно КПВВ та Бахмутської лікарні.

Про це повідомляє Департамент інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

"Перший проект зорієнтований на створення відділення екстреної невідкладної медичної допомоги з пайовим фінансуванням від МКЧХ.

Він полягає у підтримці будівництва та створення структури реанімації та реабілітації в надзвичайних ситуаціях в КЗОЗ "Бахмутська ЦРЛ", дотримуючись принципів, викладених в керівництві з надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров'я", - йдеться у повідомленні.

Задумане планують реалізувати до 2020 року та витратити на нього 2 мільйони швейцарських франків.

"Реалізація проекту стосовно КПВВ передбачає створення сприятливих умов для громадян, які перетинають пропускні пункти, а саме планується створення модулю пункту обігріву та охолодження, біотуалетів, вбиралень та автобусних зупинок", - підкреслив голова делегації Червоного Хреста в Україні Алан Ешліманн.

"Протягом багатьох років Донецька ОДА співпрацює з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста. Разом ми реалізуємо проекти, спрямовані на покращення життя мешканців області та повернення мирного життя на Донеччину.

Тому хочеться висловити величезну подяку нашим колегам, представникам Червоного Хреста, які всіма силами підтримують нас в такі тяжкі часи", - заявив керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування