Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна готує ще ширші санкції, ніж ЄС, для будівників керченського мосту

Вівторок, 31 липня 2018, 13:01

Український уряд планує запровадити санкції проти 19 юридичних і 22 фізичних осіб з Росії, які брали участь у будівництві мосту через керченську протоку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"МТОТ ініціювало питання застосування санкцій до 19 юридичних осіб (приватних компаній та компаній в федеральній власності РФ, федеральних установ РФ) та 22 фізичних осіб, які є керівниками/засновниками юридичних осіб, залучених до процесу незаконного будівництва Керченського мосту", - зазначають у міністерстві.

Там нагадали, що генеральним підрядником з проектування і будівництва мосту визначено ТОВ "Стройгазмонтаж", також 24 березня 2016 року було оприлюднено перелік субпідрядників.

За інформацією прес-служби, проект відповідного розпорядження вже погоджено з центральними органами влади та правоохоронними структурами і направлено до Кабінету міністрів. В подальшому документ винесуть на розгляд уряду та на засідання Ради національної безпеки та оборони.

У МінТОТ кажуть, що запропоновані санкції унеможливлять економічні відносини російських компаній, відомств і їхнього керівництва з Україною, дозволять обмежити або припинити економічні відносини з країнами Євросоюзу та США.

"Більшість з переліку фізичних та юридичних осіб так чи інакше залучені до здійснення Російською Федерацією великих інфраструктурних проектів, спрямованих на незаконне включення інфраструктури тимчасово окупованого Кримського півострова до складу Російської Федерації. В тому числі на забезпечення транспортної доступності Кримського півострова з території Російської Федерації", - розповіли в міністерстві.

Як повідомлялося, Євросоюз ввів санкції відносно шести компаній, які брали участь в будівництві керченського мосту.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування