РФ погодилася допустити поляків до уламків літака Качинського

Вівторок, 31 липня 2018, 16:01

Слідчий комітет Росії погодився на приїзд до Смоленської області польських прокурорів і експертів для обстеження останків польського літака Ту-154М, який розбився неподалік летовища "Сєвєрний" 10 квітня 2010 року.

Відповідний лист з Москви надійшов до польського Міністерства закордонних справ, пише Wpolityce.

"Польська сторона отримала інформацію про можливість прибуття представників польських компетентних органів до Російської Федерації, а також пропонує домовитися про дату їхнього прибуття з метою взяти участь в розгляді додаткових блоків, вузлів і елементів конструкції Ту-154М", - йдеться у повідомленні.

У листі Міністерства закордонних справ РФ стверджується, що реконструкція з уламків літака, зібраних на місці події, неможлива без їх порушення, зміни виду та особливих прикмет.

Уламки літака Ту-154M з 2010 року перебувають на території аеродрому в Смоленську. Москва стверджує, що не може передати їх Польщі до тих пір, поки не закінчить власне слідство.

Нагадаємо, у середині квітня підкомітет Міноборони Польщі опублікував технічний звіт щодо Смоленської катастрофи, в якому йдеться про те, що літак Ту-154М був зруйнований під час вибуху, а вибухи відбулися над землею.

Попередній звіт розслідування катастрофи від 2011 року, який здійснила підкомісія на чолі з Єжи Міллером, визнали недійсним. Тоді підкомісія дійшла до висновку, що літак розбився, бо пішов на контрольоване зближення з землею. Підкомітет на чолі з Антонієм Мацеревичем назвав попередній звіт заснованим на фальшивих матеріалах і політичному тиску.

У катастрофі загинуло 96 осіб, зокрема президент Польщі Лєх Качинський з дружиною Марією.

Європейська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News