Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пропагандистку "ДНР" заочно посадили та конфіскували все майно

Середа, 4 липня 2018, 15:06

Суд заочно засудив до 10 років ув’язнення співробітницю так званого "Міністерства інформації ДНР" Майю Пирогову.

Відповідний вирок Шевченківський районний суд міста Чернівці виніс 26 червня.

"Визнати винною у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ст.258-3 ч.1 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації – УП) та призначити їй покарання за даною статтею у вигляді 10 (десяти) років позбавлення волі", – ухвалила колегія.

Крім того, суд вирішив конфіскувати в Пирогової все її майно, за виключенням житла.

У рішенні йдеться, що у 2014 році вона, "діючи умисно, на території міста Донецьк за власною ініціативою вступила до лав терористичної організації Донецька народна республіка".

За інформацією слідства, з 2015 року Пирогова "будучи радикально налаштованою особою, яка не сприймає державну владу в Україні, підтримуючи злочинні наміри терористичної організації" займає посаду директора "Департаменту державної інформаційної політики Міністерства інформації ДНР".

Правоохоронці стверджують, що дії жінки спрямовані на "порушення громадської безпеки, залякування населення, міжнародного ускладнення, пропаганди та поширення ідеології тероризму, а також впливу на прийняття рішень органами державної влади та органами місцевого самоврядування України".

Пирогова, згідно з рішенням, керує вказаним "департаментом", відповідає за наповнення пропагандиських ЗМІ "ДНР".

"Тим самим пропагандує та поширює ідеологію тероризму, тобто приймає участь у діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка", – вважає обвинувачення.

Слідство зазначає, що Пирогова не прибувала за викликами до СБУ та суду, через що її було оголошено в розшук та розпочато щодо неї заочне розслідування.

На підтвердження її вини суду надали "фейкові" матеріали антиукраїнського характеру", які створювала пропагандистка, та які транслювались на місцевому телеканалі та в  "Youtube".

За одну зі своїх програм Пирогова начебто отримала "Почесну Грамоту голови ДНР".

Майя Пирогова є 53-річною уродженкою Донецька, громадянкою України. Раніше вона притягувалася до кримінальної відповідальності, однак, в через строки давності, що спливли, значиться не судимою.

Раніше повідомлялось, що суд у Черкасах засудив до 5 років і 8 місяців позбавлення волі росіянина-бойовика "ЛНР" Юрія Марчукова і перерахував йому термін ув'язнення за "законом Савченко".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: