Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Білорусі допитали і відпустили двох журналістів у "справі БелТА"

П'ятниця, 10 серпня 2018, 18:44

Затриманих у "справі БелТА" кореспондента Deutsche Welle Павлюка Биковського і головного редактора агентства БелаПАН Ірину Левшину відпустили з слідчого комітету після допиту.

Про це 10 серпня повідомляє білоруське видання TUT.by.

Биковський залишається в статусі підозрюваного у кримінальній справі про несанкціонований доступ до комп'ютерної інформації (ч. 2 ст. 349 КК), але звинувачення проти нього не висували.

Журналіст також дав підписку про нерозголошення.

Биковського затримали 8 серпня, перед цим в його квартирі був проведений обшук з вилученням електронних носіїв інформації.

 
Павлюк Биковський
фото TUT.by

Ірину Левшину затримали 9 серпня. Вона також є підозрюваною по "справі БелТА".

10 серпня її допитували в Слідчому комітеті протягом двох годин.

"Як мені сказали, мене помістили в кращу жіночу камеру з привілейованим ліжком. По відношенню персоналу на всіх рівнях правоохоронних органів мені здалося, що вони розуміють всю абсурдність того, що відбувається", - зазначила Левшина.

 
Ірина Левшина
фото TUT.by

7 серпня в рамках кримінальної справи була затримана міжнародний оглядач "БелаПАН" Тетяна Коровенкова і чотири співробітники видання TUT.BY. За даними Слідчого комітету, їх було затримано у справі про незаконний доступ до платної інформації державного агентства "БелТА".

8 серпня білоруські силовики прийшли з обшуком до мінського кореспондента російської редакції Deutsche Welle Павлюка Биковського.

Цього дня у Білорусі також затримали трьох журналістів і головного редактора порталу про нерухомість Realt.by. Після допиту їх відпустили.

У Раді Європи, ОБСЄ та Європейському Союзі закликали Мінськ звільнити затриманих журналістів та провести незалежне розслідування.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: