CNN: КНДР відкинула усі пропозиції США щодо денуклеаризації

Субота, 11 серпня 2018, 03:06

Пхеньян висловився проти усіх пропозицій Вашингтона, у тому числі часових рамок проведення повного й підконтрольного ядерного роззброєння Корейського півострова.

Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела.

"США неодноразово надсилали пропозиції Північній Кореї щодо процесу денуклеаризації, але всі вони були відхилені Пхеньяном", - підкреслює телеканал із посиланням на джерела у дипломатичних колах.

За словами представників дипломатичного відомства, Вашингтон продовжує робити "конкретні пропозиції" відносно того, яким має бути початок і весь процес денуклеаризації з можливістю міжнародного контролю, включно з часовими рамками.

Пхеньян, у свою чергу, називає ці пропозиції "подібними до гангстерських".

"Це певною мірою змінило тенденції в успішній дипломатії Трампа з КНДР та наблизило переговори до більш типового діалогу, який існував за попередніх адміністрацій", - йдеться у статті.

Раніше держсекретар США узгодив з міністрами закордонних справ Японії і Південної Кореї подальший тиск на КНДР, "поки Північна Корея не позбавиться ядерної зброї".

Перед цим Помпео заявив, що Пхеньяну ще далеко до виконання зобов'язань про повну денуклеаризацію.

4 серпня Рада безпеки ООН заявила у своєму звіті, що Північна Корея не зупинила свою ядерну та ракетну програми, порушуючи санкції ООН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування